Scaune auto certificate R129

Ce este omologarea R129?


ECE R129 reprezinta un nou Regulament al UE privind siguranta pentru scaunele auto pentru copii, fiind dezvoltat folosind cele mai recente studii si cercetari cu privire la siguranta copilului in masina. 


Aceasta omologare nu inlocuieste legislatia actuala impusa de standardul ECE R44/04, ci functioneaza in paralele cu aceasta, insa vine cu cateva imbunatatiri privind siguranta. Scaunele auto R129 sunt clasificate in functie de inaltime copilului (cm).


Ce are in plus aceasta omologare?


• O mai buna protectie asupra capului, gatului si coloanei micutului datorita testelor suplimentare la impact: impact frontal (la viteza min 50 km/h), impact lateral ( la viteza de min 24 km/h) si impact din spate (la viteza de min 30 km/h).


Standardul ECE R129 foloseste manechine performante, cu inalta tehnologie, numite manechine “Q”. Nu doar ca senzorii lor au fost imbunatatiti, dar acestia simuleaza fragilitatea corpului unui copil.Manechinele de tip “Q” au inclusi 4 senzori localizati in zonele critice: cap, gat, torace si pelvis. Acesti senzori sunt extrem de precisi si sensibili, special conceputi pentru a simula fragilitatea corpului unui nou-nascut.


Standardul de siguranta ECE R129 impune ca micutii sa fie transporati in mod rear facing pana la varsta de 15 luni si noi va recomandam sa ii transportati astfel pentru cat mai mult timp!


i-Size este o extensie a standardului R129 si va ajuta sa confirmati compatibilitatea unui scaun auto cu vehiculele clasificate i-Size. In cazul acesta, se reduce riscul de utilizare si instalarea incorecta, si creste compatibilitatea dintre scaun si vehicul - toate scaunele i-Size se vor potrivi in locurile speciale i-Size ale masinilor care sunt certificate i-Size

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3