Scaune auto testate Plus

Testul suedez PLUS este un test suplimentar efectuat scaunelor auto, exclusiv celor orientate Rear-Facing, fiind recunoscut ca si cel mai strict test pentru scaune auto. Testul PLUS este coordonat de VTI (Swedish National Road and Transport Research Institute), un institut suedez independent de cercetare in domeniul transporturilor.


Testul PLUS este singurul care monitorizeaza presiunea exercitata asupra gatului in cazul unui impact frontal. Simularea se realizeaza la o viteza de 56.5km/h, cu distanta scurta de franare, ceea ce determina un impact puternic asupra scaunului de masina. Potrivit statisticilor, cu cât este mică distanța de franare, cu atat este mai violenta ciocnirea, astfel ca testul urmareste riguros mai multi parametri in cazul unui accident grav. Testele de impact au aratat ca, in cazul de impact, orientarea Rear-Facing ii ofera copilului de cinci ori mai multă siguranță decat pozitionarea Forward Facing.


De ce este testul suedez PLUS un test atat de dur?


• Este efectuat utilizand cu viteze mai mari decat restul vitezelor folosite pentru testarile de omologare ale standardelor europene ECE R44. 04 si R129 sau i-Size


• Distanta de franare este foarte scurta, ceea ce determina ca impactul asupra scaunului sa fie unul brutal. Fortele ce rezulta din impact sunt mai puternice atunci cand distanta de franare e mai scurta.


• Pentru a face testul Plus si mai dificil, adiacent vitezelor mai mari si distantei de franare mai scurtă, se folosesc senzori speciali pentru a măsura fortele de coliziune exercitate asupra gatului. Acesta este motivul principal pentru care un scaun orientat cu fata catre sensul de mers nu are sanse sa treacă testul Plus din cauza ca fortele de impact asupra zonei cervicale sunt mult prea mari.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine